szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Karácsonyra bomba nő leszek! - 1. lépés a kockahas felé

2011-09-14

Nem vagyok hízékony alkat, és a nem túl messzi múltban volt egy sportos, izmos, vékony énem. Aztán jött egy terhesség, melynek a végére röpke 23 kg-al nyomtam többet versenysúlyomnál. És akárki akármilyen jóindulatú is akar lenni, ha összeadjuk a gyereket, a magzatvizet, a plusz vérmennyiséget, a felgyülemlett vizet, a duplájára duzzadt melleket és minden egyéb járulékos dolgot, akkor sem magyarázható ez a többlet. Még jó hogy erős 15 kiló plusszal zártam a gyermekáldást. Aztán az idő múlásával szerencsére ebből csak olyan 5-6 kg maradt. A fogyást ekkor az ’életmódváltás’ hozta meg. Másfél éves gyerekem mellől visszatértem dolgozni és az bizony stresszes időszak volt. Lemásztak a kilók maguktól, mert mozogni ekkor sem sikerült eleget.

Aztán jött a második terhesség, amelyet legalább ilyen jó mutatókkal sikerült zárnom. El is könyveltem, én terhesen hízok mint a kismalac, de ott volt előttem a korábbi ’jó’ példa, hogy le is fog menni. Ebbe a szalmaszálba kapaszkodtam, csak ezért nem keseredtem el. De valahogy most mintha nem jönne a fogyás, talán mert nincs kedvem bevállalni a legutóbbi stresszt? Akárhogy is van, azt tudom, hogy nem szeretnék még egy bikini szezont ápol és eltakar strandruhák mögé bújva eltölteni. Szeretnék ismét jól kinézni, izmaim tónusát visszanyerni, a hájrétegeket pedig végérvényesen ledolgozni. Szeretném visszanyerni a testem, amit elloptak a gyerekek. Ezúttal szikla szilárd elhatározásommá vált, hogy végigcsinálom, megcsinálom és sikerülni fog! Elég az elmúlt hónapok sikertelen fogyókúrázásaiból és elég a rossz lelkiismeretből, hogy már megint nem emeltem fel a seggem egész héten.

Elhatározásom oly erős, hogy ezúttal nem újságokból kivágott diéták mentén próbálom meg ledolgozni a hájréteget és nem elviselhetetlen és csinálhatatlan önsanyargató koplalásokat írok elő magamnak, hanem úgy döntöttem szakemberhez fordulok és segítségül hívom eddig némileg ismeretlen erős jellemem. Annyit talán azért tudok róla, hogy egyedül nem elég erős, de megtámogatva az lesz. Ők ketten fognak kéz a kézben lefogyasztani engem.

Vagyis: tudatos étrend, szigorú mozgásrend (értsd: edzés) és a modern technika alakformálása (hogy erős jellemem néha pihenhessen). Amióta megszületett az elhatározás, bőszen bújom az internetet, hogy melyik szalont és melyik konditermet válasszam, hogy milyen típusú helyen találom meg a sikert. A megfelelőt még keresem, de tudom hogy meg fogom találni.

Ugyanis nem akarom engedni, hogy a terhességekből visszamaradt 10 kiló rám kövesedjen. Ezeknek a hájaknak el kell tűnniük és az izmoknak ismét dolgozniuk kell. Remélem még időben vagyok és harmincas éveim közepén nem kell lemondanom a bikiniről. Legbelül érzem, le fogok fogyni és újra jó csaj leszek! Mínusz 10 kiló az álom. Vagy a cél?

Ui: Ja, és azt is elhatároztam, hogy az időt a cyber világtól fogom elvenni. Bye-bye facebook, elhagylak egy kis időre. Itt most kérem a test a fontos, nem a kütyük előtti tespedés.

2. lépés a kockahas felé

easyweb