szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Bakancs, gallér, állatminta – itt az idei ősz divatja

2011-09-30

A Bezzeganyán az elmúlt héten a b.boom divatszakértője, Matheidesz Dóra adott tanácsokat az őszi divattal kapcsolatban. Hogy ne csak a bezzeg-, hanem a b.boom kismamák is részesüljenek tanácsaiban, mi is közöljük divattippjeit.

Akármikor is esel teherbe, egész biztosan nem úszhatod meg a hideg hónapokat. Még ha csak érintőlegesen is, de valamilyen hideg, nedves, kellemetlen, ködös, nyálkás évszak bele fog esni a kilenc hónapodba. Márpedig hideg időben sokkal nehezebb és jóval ruhaigényesebb öltözködni. Kismamaként amúgy is nehéz felöltözni, mert mire megszokod, hogy van egy hasad már meg is szülted azt a gyereket. Mire megtanulsz vele együtt létezni és nem mellső púpnak tartani, már nincs is ott. Utána viszont csak muszájból veszed fel a kismamaruhákat, hiszen más nemigen jön rád. Igaz, jó érzéssel tölthet el a tudat, hogy nem csak arra a kilenc hónapra voltak jók, ha már olyan gondosan válogatva vetted őket. És különben is olyan szépek. Viszont a plusz kilók és laposodni nem akaró hasad bosszantó érzés és látvány lehet. Tehát mégsem javasolom, hogy arra törekedj, hogy ezentúl kismamaruhákba fogsz öltözködni.

 

Sokan vagyunk úgy, hogy vágyunk terhesnek lenni. És sokan várjuk a pillanatot amikor már be szabad menni a kismamaruha boltba és szabadon lehet válogatni. Kell egy nadrág, majd egy szoknya, aztán még egy top is, meg még egy nadrág és aztán könnyen oda juthatunk, hogy hirtelen minden kell mert szeretnénk egy komplett ruhatárat, hiszen ahhoz szoktunk hogy mindenből van elég és sokféle.

Kismamaként hirtelen visszalépésként élheted meg a véges kínálatot, de főként a véges időt, amíg hordhatod ezeket a holmikat. Kicsit újra kell építened a stílusodat és meg kell barátkozz azzal, hogy ami eddig jól állt, az hassal egészen másképp fog mutatni rajtad. Hirtelen más lesz a ruhaválasztás is, eddig jól bevált lelőhelyeidet el kell felejtsd egy kis időre. Viszont új dimenziók nyílnak! És ha ügyesen válogatsz, jó ruhatárat állíthatsz össze.

Az idei őszre mindenképpen olyan szűkszárú nadrágot válassz, ami balerina cipővel és csizmával is jól mutat majd, mert nem tudhatod éppen milyen időben fogod felvenni. Aztán ügyelj arra, hogy amit választasz, az több funkciót is ellásson, legyen elegáns ha kell vagy laza ha éppen arra van szükség. Tehát kerüld az extrém koptatásokat, szaggatásokat és a túlméretezett oldalzsebeket, viszont ne ijedj meg a hárem fazontól, az még mindig menő és nem utolsó sorban nagyon kényelmes. És jól áll pólóval és blúzzal egyaránt.

Legyen mindenképpen pár hasat biztosan takaró topod és szükséged lesz egy jó kis kardigánra is. Ennél arra figyelj, hogy beférjen a kabátod alá, vagy a kabát választásakor figyelj arra, hogy a kardigánt fel tudd alá venni. Érdemes – még ha több is kerül – nem kompromisszumot kötni: hiszen ha többfunkciós és kényelmes az adott ruhadarab, akkor nem kell belőle újabbat és újabbat venni.

Az aktuáldivatot 1-2 darabbal intézd el. Törekedj alapdarabokat beszerezni a kismama kollekcióból és a párduc- és kígyómintás divatelemeket cipőiden és kiegészítőiden éld ki. Egy jól választott kendő, egy feltűnő táska vagy egy dögös cipő máris különlegessé teheti amúgy szimpla ruháidat. Vagyis helyezd a hangsúlyt a kellékekre. És hogy milyenekre? Nemhiába említettem a párducokat: az állatminták jellemzik az idei ősz divatmotívumait, jönnek a kígyók, tigrisek és egyéb vadállatok. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ezeket azért nagyon kell tudni viselni és könnyű rosszba nyúlni. Lehetőleg ne a párducleggingsel kezdj neki a felfedezésnek, inkább egy karkötő legyen az első állatbőrimitációd. Amúgy meg ne lepődj meg a sok fura kiegészítőn a boltok polcain. Óriás masnik, gallérok és pöttyök jellemzik a finomságot és eleganciát. Sőt, gallérból külön óriási kínálat várható, amolyan felcsatolható féle.

A kecses cipellőidet télre elrakhatod, mert a surranó fazonú bakancsok korszaka következik. Ez a kismamáknak külön jó: tartja a bokát és nem kell, hogy magas sarka legyen. De nem a legkecsesebb viselet, az is biztos.

És akárhogy is döntesz ruhatárad összeállításában, egy kismama-aranyszabályt ne feledj. Mindig a kényelmes ruhákat válaszd. Ne vegyél túl nagyot semmiből, de azért arra légy tekintettel hogy hasad napról napra nőni fog.

Címkék:
ősz, divat
easyweb