szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Ötletes és olcsó játékok nyárra unatkozó gyerekeknek

2014-06-04

Baromi hosszú a nyár neked is? Fogalmad nincs mit kezdj a gyerekkel? Ha már volt a nagymamánál meg a munkába is behurcoltad magaddal párszor, akkor jöhetnek ezek az egyszerű, de nagyszerű otthoni ötletek:

(tovább...)

 Utazni vagy nem utazni?

2013-06-03

Jó hosszú az a kilenc hónap, biztosan beleesik egy tavasz vagy egy nyár. És akkor jön a nagy kérdés: menj-e nyaralni, belevágj-e valamiféle kalandba? Ha nem vagy veszélyeztetett terhes és az orvosod is elenged, akkor nyugodtan kelj útra.

(tovább...)

 Halálfejes, zöld, bokáig ér, mi az?

2013-03-19

Hát az idei trendi viselet. Napok óta érezni a tavaszt a levegőben, azt a könnyű fuvallatot, ami azonnal arra ösztönöz, hogy a fekete télikabátot a szekrény mélyére vágjam és előkerüljenek az élettel teli, színes, változatos mintájú felsők, nadrágok, kendők, szoknyák. Imádom ezt az időszakot. Ha átnézem az évente ruhákra költött összegeket, mindig márciusban költöm a legtöbbet. Ekkor kell megújulni, hiszen a színek, a fazonok is megújulnak.

Lássuk, idén mit kell venni, ha trendik akarunk lenni.

(tovább...)

 Támadás!

2012-08-22

Évtizedekkel ezelőtt a nyaralások során, villanyoltás előtt papucsainkkal - a háziak nagy örömére - a falra kentük a szobában tartózkodó szúnyogokat és ezzel le is tudtuk a kérdést: három-négy-öt csípéssel általában megúsztunk egy hetet. Ez a múlt.

(tovább...)

 Repülőn a kismama - Panyi Zsuzsi kismamablogja 3. rész

2012-08-15

Most még egy utolsó tengerparti nyaralás, mert néhány évig ilyen nem lesz. Én 3-4 éves kor alatt bizony nem megyek a gyerekkel tengerpartra. Az nekem nem nyaralás, mert a gyerek bőrére vigyázok és egész nap arra figyelek, hogy a kalapot nehogy levegye a fejéről. Egy nap akár többször altatom a szobában, hogy ne legyen hisztis estére és egyébként is dörzsöli a homok a pelenkája gumijánál. Ezt nem, akkor maradunk itthon és remek magyar tájakra megyünk. Már most nézegetem az Őrséget és Szilvásváradot.

 

 

(tovább...)

 A baba pakkja

2012-08-06

Férjem feje lilul, ahogy a babakocsi mózeskosárrészét próbálja a totál telepakolt kombi hátuljába szuszakolni. Pihenőszék minek? Ordít a harmadik fordulónál. Egy csomag pelenka (gigaméret, hátha az utazás megváltoztatja a ded kakálási szokásait), összecsukható gyerekágy, szúnyogháló baldachin, babakád, mellszívó, kétféle tápszer és sterilizáló – és kész megtelt a nem kicsi csomagtartónk. A maradék három családtag húzza meg magát egy-egy kézitáskában.

 

(tovább...)

 Gyerektábor az irodaházban

2012-08-03

A hét 5 napján egy open office irodában ülök, ahol is kolléganőimmel minden nyáron elsírjuk egymásnak, hogy milyen piszok nehéz 12 hetet megoldani, elhelyezni a gyerekeket, hogy ne az összevont óvodai csoportokban sínylődjenek. Akinek iskolás a gyereke, annak meg még a sínylődés lehetősége sincs. Tizenkét hét otthon – oldd meg. Na és ilyenkor szoktunk arról beszélgetni, hogy bizony ha mind egyszerre hoznánk be többnyire egykorú gyerekeinket, akkor milyen klassz lenne, eljátszanának egymással, békénhagynának minket. Addig is marad a „ma anyával jössz dolgozni”, ez persze egész napos számítógépezést, filmnézést és anyanyúzást jelent. Ennél kicsit profibb megoldás is van.

(tovább...)

 Utazási lázban - Panyi Zsuzsi kismamablogja 2. rész

2012-08-01

 

Öt nap van a nyaralásig. Mindent bezsúfoltam erre a hétre: a céges dolgokba belehúzni, kicsit előre dolgozni, genetikai ultrahang, műkörmös, a férjemnek pólókat venni, a gyerekek kinőtték a strandpapucsokat és a naptej is elfogyott.

Hétfőn reggel az ötéves kicsit köhögve kelt. OK, maradjon itthon egy nap alatt kikúrálom és akkor három napba belefér a sok tennivaló. Az 5 éves nem így gondolta, estére belázasodott.

 

(tovább...)

 Anya barnul

2012-07-16

Bár a barnaság nem divat, nekem azért az tetszik. És vagyunk így ezzel egy páran, akik nincsenek megelégedve hófehérségükkel. Abban nem Hófehérke eleganciáját, inkább amolyan kontúr nélküliséget látok. A barna bőr slankít, süt róla az egészség, a szemeket kiemeli – hát ezért szeretem én ma is az egészséges barnaságot. Ha ezt egy bőrgyógyász hallaná, a szívéhez kapna: egészséges barnaság, az meg mi?

(tovább...)

 A kertben rejlő veszélyek

2012-05-18

 

Kertünk egy része tele van gyöngyvirággal. Ha egy kíváncsi gyerek, elfogyasztja, az bizony végzetes lehet, a gyöngyvirág ugyanis szívbénulást okoz. Én azonnal kapával mentem volna a virágnak, mit érdekel az esztétikum, első a gyerekem egészsége. Ám lévén a kert nem csak az enyém, más gyerek nincs a házban, így erre nem kaptam engedélyt. Marad a tájékoztatás, minden évben elmondom: veszélyes, mérgező, nem játék – a nagy már érti, a kicsi csak röhög. Így őt nem hagyom kettesben a növénnyel.

 

(tovább...)

 Rövidebb lesz a nyári szünet?

2012-05-04

Itt a szülőszobán már megosztottam veletek a nyári szünet okozta viszontagságaimat. Bár az még más jellegű volt, inkább a gyeses anyuka összezárva egy újszülöttel és egy óvodással problémát járta körül. Jövő nyártól új kihívás előtt állunk: tudniillik, hogy hová a ménkűbe rakom majd akkor 8 éves, első osztályos gyerekemet 10 teljes héten át?

(tovább...)

 Napkrémek górcső alatt

2011-07-29

Pár hete popsikrémek tesztjéről számoltunk be, most a Tudatos Vásárlók Egyesülete kilenc, hazánkban kereskedelmi forgalomban kapható, közepes erősségű fényvédőt vizsgált meg összetevőik alapján. Bár ezek nem gyerekeknek szánt fényvédők, de egyrészt ugye mi is fontosak vagyunk, másrészt – lehet, hogy tévesen – hajlamos vagyok az itt jól szereplő felnőtt készítmények gyártóinak gyerek napkrémeit is megvenni, bízva abban hogy az is jó. A teszt nem csak a legdrágább, magukat egészségtudatosként hirdetett termékeket vizsgálta, hanem kommerszebb készítményeket is beválogattak az értékelt krémek közé.

(tovább...)

 Anyámmal nyaral a gyerek

2011-07-22

Nyaralni megy a gyerekem. Ezúttal nem velünk, hanem a nagyszüleivel. Ötévesen, tavaly ment először, idén már másodszor lesz távol hat hosszú napig. A kicsi marad, de jövőre már ő is beáll a sorba, megy a Balatonra, akár tetszik akár nem. De gondolom tetszik. Aki itt aggódik, az nem a gyerek, hanem az anyja. Pedig igazi felüdülés ez a szülőnek, mit tagadjam, másrészt azonban parázás a köbön, jajmilehetmost a gyerekkel, tudják-e hogy nem tud úszni, hiába mondja, hogy még pillangózásban is ő a király, és vajon bekötik-e az autóban és egyáltalán vigyáznak-e a szemem fényére.

(tovább...)

 B.boom kismama divat összeállítás júniusra – avagy ebben feszíts nyáron

2011-06-01

Idén valahogy jóval hamarabb meleg lett, sőt, jóval hamarabb kánikula lett. Márpedig a kismamának mindig melege van, így azonnal keresi a nyári összeállításokat. A b.boom-nak sok kedvence van, egyet most megosztunk Veletek! Egy összeállítás, aminek biztosan minden darabját szeretni fogod.

(tovább...)

 Még egy anya az idegösszeomlás szélén

2010-08-04

Az óvodát nyárra visszakövetelők száma a b.boom szerkesztőségében máris kettőre nőtt. Ma ugyanis ezt a levelet küldte nekem szerkesztőtársam. Úgy látszik a szünet 5. hetében mindketten ugyanabba az idegállapotba jutottunk.

(tovább...)

 Anya a teljes idegösszeomlás szélén

2010-08-02

Anyukám elküldött fagyizni. Ez azután történt, hogy a lenti lakásban hallotta, amint drágalátos elsőszülöttemmel ordítok. Igen, ordítok. Egy hónap telt el a nyári szünetből, de az idegeim felmondták a szolgálatot.

(tovább...)

 Kitikkadt kismamák és kisbabák

2010-07-15

Negyven fok árnyékban, a beton ontja a meleget, 100 százalék páratartalom és egyéb rémségek: ez van most. Mit tehet a kismama? Hát piheghet. Árnyékban, lenge ruhában, állandó kísérője, jóbarátja pedig legyen a vizespalack. Mert kánikulában a kismama legfontosabb feladata: inni, inni és inni.

(tovább...)
easyweb