szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Ha gyeden vagy és jön a testvér

2014-11-03

Érdekes kérdés, hogy mikor jöjjön a tesó, mennyi az ideális korkülönbség, azonban most inkább arra keressük a választ, hogy mikor jöjjön a tesó anyagi szempontból. Mert hát mit tagadjuk, ezt is nézni kell. Azaz, hogy hozható ki a legtöbb a jelenlegi gyed/gyes/tgyás rendszerből. Egyáltalán ki jogosult terhességi gyermekágyi segélyre, ha amúgy éppen gyesen vagy gyeden van?

(tovább...)

 Hogyan tanítja az apa a 7 éves fiát arra, hogy úgy gondolkodjon, mint egy vállalkozó?

2014-10-13

Jake Johnson fia egy nap azt mondta, hogy a pénzről akar tanulni. Mit tanítottak neked a szüleid a pénzről? Ha úgy neveltek, mint engem, akkor azt tanították, hogy pénzt azért kapsz, mert elvégzel egy munkát.
Gyerekként heti zsebpénzem volt. A szüleim csináltak egy feladatlistát, például nekem kellett kivinni a szemetet, elmosogatni vagy porszívózni – ha megcsináltam, 5 dollár ütötte a markomat. Jó üzletnek tűnt, de mit tudtam akkor? Gyerek voltam. Visszanézve, kb. fél dollárt kerestem óránként. Elég nagy lehúzása a gyereknek.

(tovább...)

 Mennyibe kerül egy gyerek?

2013-04-05

Ezt a kérdést teszi fel a Generali Biztosító kutatása. A végkövetkeztetésre 1200 fő megkérdezése után jutottak, holott ezt anélkül is megmondtam volna nekik: minél nagyobb, annál többe.

 

 

(tovább...)

 Pótnagyi pótunokával

2011-03-04

Egy éves volt a nagy, amikor jött egy munkalehetőség. Heti 2-3 nap, a lelkemnek pedig éreztem, hogy ez kell. Ez kell a hónapok pelenkabűze és púderillata után. Emberek, szépen felöltözés, agymunka. Nálam boldogabban ember nem ment dolgozni, és aztán ember nem töltött boldogabban minden másnapot a gyerekével. Tökéletes egyensúly volt.

Na de ahhoz hogy dolgozni menjek kellett valaki aki vigyáz a gyerekemre napi 5-6-7 órában. Gondoltam, majd ismét segít legjobb barátom: az internet. És elkezdtem keresni. Mit ne mondjak érdekes jelöltekkel volt dolgom néhány nap leforgása alatt.

(tovább...)

 Kiságy a koleszban

2011-02-01

Gyerekkoromban mindig úgy gondoltam magamra, hogy 25 évesen már egészen biztosan lesz legalább egy gyerekem. Hiszen olyan generációhoz tartozom, amelynek szülei még húszas éveik elején-közepén vállaltak gyereket, ezt láttam példaként. Aztán 25 évesen távolabb voltam ettől a helyzettől, mint akár 20 éves koromban, így nálam is megkezdődött az az eltolódás, ami egész korosztályomra jellemzővé vált: gyerekvállalás a húszas éveink végén, harmincas éveink elején.

(tovább...)

 Sok kicsi most tényleg sokra megy

2010-11-15

Egy zacskó süti ebédre öt gyereknek. Nincs születésnap, nincs karácsony – vannak olyan gyerekek ebben az országban akik legnagyobb vágyukként ennivalót rajzolnak. Mióta van gyerekem, ilyet hallva még jobban összefacsarodik a szívem.

Egy maroknyi így élő gyereken szeretne segíteni az idei sok kicsi akció. A sok kicsi ötlete tavaly született 15 gasztroblogger aktív közreműködésével. Közülük Lila Fügével beszélgettem az idei, hamarosan induló akcióról.

(tovább...)

 Kinek és meddig jár ezentúl a gyes?

2010-11-09

Ha tőlem függne, hogy miként alakul a gyed és a gyes, én bizony, teljesen másképp csinálnám. Kár, hogy nem kérdez róla senki.

(tovább...)

 Mit kapsz a fizetésed helyett?

2010-09-14

Miután megszületett a babád, amellett hogy valahogy túl kell élned az első heteket, némi adminisztratív teendő is vár rád. El kell intézned, hogy megkapd a baba után járó juttatásokat. Sajnos nem könnyítik meg a hivatalok a kismama dolgát, pedig ez talán elvárható lenne.

(tovább...)

 Szülés után új karrier?

2010-07-11

A  b.boom szülőszoba szerkesztőségének egyik tagja nem épp szokásos karriert tudhat a magáénak. Az ő története következik.

(tovább...)
easyweb