szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Ne éljem bele magam, ez volt a doki összes tanácsa - Kismamanapló 2. rész

2013-11-13

Nem könnyű felfogni, vagy nem is lehet egyhamar, hogy kislányból, csajból, nőből anyává válsz. Ez az első gondolatod reggel, és az utolsó este, sőt, ez minden gondolatod mögötti gondolat. Az első találkozásom a dokival segített benne, hogy túl korán biztosan ne akarjam még elmondani másnak. Megváltozik a világod, és ezt ne mondd senkinek? Nem egyszerű.

(tovább...)

 Miért is akarok én gyereket? - indul az új kismamanapló!

2013-11-06

Valami ilyesmiről gondolkodtam a vécén ülve, ki tudja mennyi ideje már, az idő ugyanis végérvényesen kizökkent, mikor a nyár utolsó napjának estéjén megpillantottam azt a határozott, erőteljes két vonalat a terhességi teszten. Ha volt is bármilyen halvány elképzelésem arról, hogy mit érzek majd, ha egyszer eljön ez a pillanat, az biztosan nem hasonlított ehhez.

(tovább...)

 31.hét Terhesszabályok

2012-03-21

Vannak dolgok a terhességgel és a szüléssel kapcsolatban (és ez így lesz majd a gyerekneveléssel is), amelyeket előre elhatározunk és gyakran ésszerűtlen módon ragaszkodunk hozzájuk. Csak a tapasztalat és egy kevés idő képes arra, hogy ezeket az elveket, jónak hitt berögződésesket megváltoztassa. A szülés esetében könnyű dolgunk van, mert ott nem igazán lehet irányítani a dolgokat, ha egyszer elkezdődnek. Érkezhet az első szülő kismama gondosan kidolgozott szüléstervvel, illóolajokkal, hetekig válogatott zenei összeállítással és rengeteg illúzióval, ha a természet úgy dönt, hogy a szülés nem indul be, akkor is császár lesz, aromaterápia és születés utáni összebújás nélkül.

(tovább...)

 30. hét Kezdődik a paráztatás

2012-03-07

Jó nagy már a hasam. Bár sokak szerint nem is annyira (mindig elmondom, hogy nem is lesz nagyobb, a múltkor sem volt), de az így is látszik, hogy a vége felé járunk. Ennek megfelelően elkezdődtek a jótanácsok. Úgy mint, itt az ideje elkezdeni keményebben fogni A.-t, mert két gyerekkel nem fogok bírni, ha nem vagyok vele határozottabb. (Lehet, hogy így van. De én meg épp hogy szeretném még kiélvezni vele ezt az időszakot, mert többet sose lesz így. Ez nem jelenti, hogy ahogy lesz, az nem lesz jó, de más lesz és ezt a változást nekem is el kell fogadnom és fel kell dolgoznom, aminek úgy érzem nem az a módja, hogy most elkezdek keménykedni.)

(tovább...)

 28. hét. Járvány, a film

2012-02-29

Az elmúlt napokban úgy éreztem magam, jobban mondva úgy éreztük magunkat, mint egy hollywoodi járványos filmben. Olyanban, amiben a Föld teljes lakosságát néhány hét leforgása alatt a kipusztulás fenyegeti és csak szkafander-szerűségbe öltözött szuperkutatók és néhány őrült tudós leleményessége miatt menekülünk meg. A helyzet a következő képpen fest: ötödik napja fekszünk itthon ketten a férjemmel olyan gyengén, hogy beosztottuk mikor ki kel fel teát főzni. A gyerek a nagymamánál, csodával határos módon ő nem kapta el a vírust az első nap, amikor még itthon volt ő is velem - én dőltem ki elsőként. Gyakorlatilag senki nem jár felénk, aki igen, az a résnyire nyitott bejárati ajtón bedobja, amit hozott (zöldség, zsebkendő, gyógyszer) és gyorsan távozik.

(tovább...)

 27. hét - Ez is szerelem

2012-02-15

Kimaradt 2 hét egy utazás és egy betegség miatt. Az utzáson én vettem részt, a
betegségben nem én voltam a szenvedő fél - az én szempontomból ez így pont jól
is van. Persze azért mégsem, mert az összes eddigi gyerekbetegség közül eddig
ez volt a legnehezebb, egy gennyes fülgyulladás. De mielőtt erről lenne szó, úgy
érzem tartozom egy kis magyarázattal.

(tovább...)

 24. hét – Babszem Jankó

2012-01-18

Jelentem az a bizonyos babszem elkezdte befészkelni magát a helyére. Még kell neki idő, hogy teljesen ott legyen, ahol kell, mint ahogy a babának is van még ideje befordulni és indulásra készen oda helyezni a kis fejét, ahonnan aztán ki tud majd bújni. Egészen biztosan nem tudhatom, hogy ez hol van, mikor és hogyan történik, mert velem nem esett meg, hiába van már egy 3 három és egynegyed éves lurkóm.

(tovább...)

 23. hét - This is the beginning of a beautiful friendship... ?!

2012-01-11

A gyerekvállalás ugrás az ismeretlenbe minden egyes alkalommal.  Izgalmas, hogy milyen lesz majd a születendő kicsi, kire hasonlít külsőleg és belsőleg és milyen változásokat hoz magával, hogyan alakítja az addig kialakult környezetet. Az első terhesség során ez az ismeretlen még sokkal felfoghatatlanabb és nehezebben felmérhető mert nincs semmi tapasztalatunk arról, hogy milyen az élet egy kisbabával, később pedig a GYEREKÜNKKKEL. Nagyfiam, A. három és egynegyed éves és néha még rácsodálkozom a tényre, hogy ő az én kisfiam. Már kialakult valamennyire a közös életünk, mégis vannak olyan pillanatok, amikor hátralépek egyet és rácsodálkozom arra, mi történt velem. Hogyan is lettem én hirtelen anyuka?

(tovább...)

 21. hét - Téli öltözködés

2011-12-28

Amikor eldöntöttük, hogy belevágunk a kistestvérgyártásba az első gondolatom az volt (igen, persze azon túl, hogy legyen egészséges és szép), hogy legyen akkor már ő is fiú. Ezzel magamat is megleptem, mert mindig lányt szerettem volna, de a kis első szülöttem már úgy beette magát a szívembe, hogy elhittem, a fiú sem ördögtől való. Különben pedig csupa praktikus oka volt enne a "döntésnek": nem kell annyi új gyerekruhát venni, a játékok is alapból meglesznek legalább addig, amíg a személyiség faktor be nem lép és ki nem derül, hogy egészen mással szeret játszani az kistesó, mint a nagytesó.

(tovább...)

 20. hét: Munkapara

2011-12-21

Mondtam már, hogy a mostani - második - terhességem során minden egészen másképp történik, mint első alkalommal. A legkézzelfogatóbb különbség a munkával kapcsolatos.

Tíz év munkaviszony után az első gyerek vállalása már csak azért is megváltás volt, mert kiléphettem a rutinná vált munkamenetből. Nem voltak nagy önmegvalósítási terveim - bár gyakran mondogattam, hogy vagy most találom ki és kezdem el a "hogyan tovább" dolgot, vagy soha (és végül ez így is lett, de ez egy másik történet), egyszerűen csak alig vártam, hogy mást csináljak a megszokott 9-től 5-ig (valójában 9-től 8-ig) tartó taposómalomnál.  4,5 hónapos terhesen abbahagytam a munkát és csak azzal foglalkoztam, ami a legfontosabb volt: figyelemmel kísértem az én-ből mi-vé alakulást és megtettem mident, hogy a legtökéletesebben sikerüljön. Tornáztam, jógáztam, úsztam, tudatosan táplálkoztam és nagyon boldog voltam.

(tovább...)

 Muszájevés - 19. hét

2011-12-15

Tudom, tudom, a legtöbb kismama ilyenkor azzal küzd, hogy valahogy féken tartsa az étvágyát és a hirtelen rátörő kívánásokat – azonnal fagyit, kovászos uborkát vagy kínai csípős levest kell enni és akkor az úgy van, nem másképp. Hát, velem nem ez a helyzet. Nagyon nem.

(tovább...)

 Bedobtam a törcsit - átmenetileg - 13. lépés a kockahas felé

2011-12-14

Szünetet tartok. Elfáradtam, lelassultam és bepunnyadtam, de nem csak ebben, mindenben. Sok a munka, sok a dolog, sok a gyerek és kevés az idő és az energia. A nap se gyakran süt már ki és a kedvem is lohad lefelé. Mondhatnám, hogy elfogott a téli depi, de inkább csak a lendület kopott meg. Nagyon nem rossz a helyzet, de kell egy kis levegő és szusszanás. Talán nem véletlen, hogy pont most.

(tovább...)

 Kell egy gönc - 12. lépés a kockahas felé

2011-12-07

A fogyasztóprogram legáhítottabb részéhez értem: ruhatárfrissítés! A régi nadrágjaim ugyanis már lecsúszkálnak egy ideje, combban csúnyán redőződnek és itt-ott lötyögnek. ÉS EZÉRT kisebbre kellett őket cserélnem! Igen, igen, igen. No azért ne gondolja bárki, hogy több mérettel csökkent a derék-comb-fenék bőségem, csupán egy ruhamérettel. És ez  jó, mert nagyjából pont az áhított testkörfogatot értem el. Vannak még területeik amiket alakítani kell és folytatandó tovább a zsírtalanítás, az összkép azonban határozottan javult. Mindez annak ellenére, hogy az utóbbi hetek inkább a stagnálásról szóltak mintsem a látványos fogyásról. Mostanra viszont az igény az új ruhák iránt nagyon erős lett.

(tovább...)

 18. hét: És akkor kiderül

2011-12-06

A 18. hetet több okból is nagyon vártam. Elsősorban az integrált teszt és a genetikai ultrahang eredménye érdekelt - ehhez kötöttem a végső megkönnyebülés pillanatát, amikor remélhetőleg kiderül, hogy ha már eddig eljutottunk, valóban minden rendben is van és lesz. A másik majdnem azonos izgalmakat kiváltó eredmény szintén az ultrahanghoz köthető - a nagy pillanat, amikor kiderül, hogy lányunk lesz. Vagy nem.

Mindkét téren volt miért izgulnunk.

 

(tovább...)

 Elvonási tünetek – 11. lépés a kockahas felé

2011-11-30

Legutóbb elhamarkodott ígéretet tettem. Könnyedén beígértem, hogy majd a wellness sport szekcióját lelkesen látogatom a jól megérdemelt pihenés közben. Ehhez képest a pihenés nem a nyugalomról és a fitnessről szólt. Ez a lehetőség tehát komplett elúszott. Akkor ott nem is hiányzott annyira. Talán mert két gyerek mellett a wellness-fitness egészen más mint gyerekmentesen. A gyerekbővítmény viszont külön előnyt jelentett a svédasztalos vacsinál (már ha az embernek az a célja hogy minél kevesebbet egyen). A miérteket talán ki tudjátok találni. De nem is volt oly nagy nehézség a sütis pultot elkerülni, erre viszont büszke vagyok csak úgy simán.

(tovább...)

 Másodszorra minden más - Kismamanapló 17. hét

2011-11-29

A második terhességem 17. hetében járok. (Igen, terhességnek fogom hívni, nem azért, mert teher lenne, hanem mert modorosnak érzem másnak nevezni, erre áll rá a szám.) Kicsit későinek tűnhet a 17. héten elkezdeni egy terhes naplót, de ennek oka van. Másodszorra minden más.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első - születéssel végződő terhesség után idén tavasszal volt egy kitérőnk a kórházba, spontán fogant ikreket veszítettünk el a 8. hétben.

 

(tovább...)

 Jövő héttől kismamanapló!

2011-11-22

Jövő héttől a kispapanapló után egy második gyermekét váró kismama életébe nyerhettek betekintést. Terhes-blogunk első része jövő kedden jelenik meg a szülőszobán. Vajon miben különbözik az első és a második gyerek várása? Milyen új kérdések adódnak egy új terhesség során? Olvassátok velünk kismamánk beszámolóit!

1. rész

(tovább...)

 Az első postpartum post avagy alternatív szülés kritikai szemmel- Kispapanapló 28. rész

2011-08-24

Előre szólok, hogy ez a post megosztó lesz, vitaindító úgymond, bár be nem szállok, dehogy.

Vissza kicsit az időben, még a születéshez, sőt, még korábbanra.

Amíg az Eszter terhes volt, addig a hasa lett közkincs, amikor szülni készült, akkor mindezen örömöknek a méhe és annak tágulása örvendezett (ajánlom az idevonatkozó klipet, sőt, az egész filmet is - mi is írtunk róla - a szerk.), most pedig  a tej és annak forrása, a mell. Megszűnt test- és énhatárok, kollektív terhesség, szülés és szoptatás dívik. Amivel alapvetően egyetértek, nem kell ezeket tabusítani, csak ugyanezek a testrészek, vagy legalábbis ezekhez közeli helyek, dombok, hegyek - nem is folytatom, mert most értettem csak meg ennek a számnak a pajzán vonatkozásait - talán nem elítélendő módon, olykor más célokat is betöltenek. Disszonáns érzések feszülnek bennem, mert ami korábban az intim életünk része volt, az most diszkrét publicitást kap.

Node vissza a tárgyhoz.

 

(tovább...)

 Realtime szülés - Kispapanapló 27. rész

2011-08-17

Holnap lesz egyhetes a Sámuel, ma este lesz az előestje, holnap egy hete lettünk család, születésnapi, giccsbe hajló blogbejegyzés következik! Realtime-ban.

Vissza tehát augusztus  egyik első napjára, este fél 7-re.

Összecsomagoltunk (Sámuelcsomag, Esztercsomag, Kajacsomag, Dávidcsomag), elindultunk, buszra föl, buszról le, aluljáróba le, táskák lepakol, bérletszelvény előkeres, mozgólépcső, metróra fel, metróról le, lépcsőkön fel, kórházba be, cipővédőket fel, csengő, szülészetre be, alternatív szülőszobában lepakol, vizsgálóba be, jé, nem is kell ballon, holnap reggel 7-re vissza kéne jönni, alternatív szülőszobából elpakol, elköszön, szülészetről ki, cipővédőket le, kórházból ki, lépcsőkön le, metróba be, metróból ki, mozgólépcsőn fel, Kőlevesbe el, utcán kígyózó sortól borzadás, pincérnél kunyerálás, semmi sem hatja meg, Kőlevesből el, Castróba be, nincs hely, pincérnél kunyerálás, csalódás, telefon anyunak, Makk VII-es meddig van nyitva, ételrendelés telefonon, Deákra ki, buszra fel, anyuval randi a buszon, buszról le, késői vacsi, buszra fel, buszra le, vissza a lakásba, ahova már gyerekkel akartunk volna, lefekvés. Másnap reggel ugyanez.

 

(tovább...)

 Beindult a kakigyár! - Kispapanapló 26. rész

2011-08-10

Avagy indul a mandula. De a Republicot valamiért már nem szeretjük, Sámuelt viszont annál inkább, ő ugyanis a legcukibb zsidó bácsi, akit valaha láttam.

Node vissza oda, ahol abbahagytam. Bár ez persze így kamu, mert ezt írom előbb, amit abbahagyni terveztem, a szülésről, azt még meg sem írtam.

(tovább...)

 Szülni-e fogsz? - Kispapanapló 25.

2011-08-03

Először az történt, hogy bohóckodtam az Eszternek, elpantomimeztem, hogy ha robogóval lennék, hogyan parkolnám le. Egy nagyon kedves öreg néni megkérdezte, hogy én leszek-e az apuka.
Aztán az is történt, hogy pár napja fél 11-ig aludtunk, és ezt fel is tette az Eszter Facebookra, miszerint lehet, hogy nem sok ilyen alkalom lesz már. Ezzel viszont a normalitás kicsúszott az emberek lába alól. Annak ellenére, hogy majdnem mindenki igen hamar megtudná, ha megszületne a Sámuel, mégis sikerült kihozni azt ebből, hogy hátha mégsem. Hátha mégis kibuggyant anélkül, hogy szóltunk volna.

(tovább...)

 Ez is megvolt, mégsincs gyerek - Kispapanapló 24. rész

2011-07-27

Kiszedték a varratokat a lábamból. Az ápoló is izgatottan kérdezte, hogy na?

De előtte még reggel hatra mentünk újabb CTG-re. Ami 20 perc, azt hittem, meghallgatják és kész. De nem,  ott ültünk a vajúdóban, és hallgattuk a mélybúvár duruzsolását. Hosszú nap ez a mai, még mindig hajnal volt, amikor már a mekireggelit toltuk magunkba, és igyekeztünk minél több embert felhasználni arra, hogy megnyugtassanak minket, hogy az alacsonyabb szívfrekvencia nem is akkora para. De valószínűleg tényleg nem az, én kb. örültem, hogy a szemeimet nyitva tudom tartani, Sámuelnek simán meg kéne engedni, hogy ő is lazítson egy kicsit.

(tovább...)

 Dalok a konyhából - Kispapanapló 23. rész

2011-07-20

Szó sincs konceptalbumról, egyszerűen csak egy válogatás következik az elmúlt bő hétből.

Track 1: Ülünk vacsora után az asztalnál, idegesítjük magunkat az aktuálhülyeségeken, közben randomkodunk az interneten, amikor rábukkantunk egy isteni számra, Eszter felhúzta a hasán a trikót, felhangosítottam a zenét és együtt néztük, ahogy táncol rá a Sámuel!

(tovább...)

 Újabb lista - Kispapanapló 22. rész

2011-07-13

Íme hát a múlt héten beígért szülési know-how:

Ha engem valamiért nem akarnak beengedni valahova, pl Sámuel-vizsgálatra, akkor meg kell kérdezni, hogy van-e valami, amiről nem tudhatok, akkor garantáltan beengednek, merthogy olyan nincs

az orvos és az asszisztencia kézzel nem tágíthat méhszájat

az Eszter egy ponton megsüketül mindenkire, csak a suttogásomat fogja hallani. Már most meghatódom ezen. Elég bensőségesen hangzik, nem? Kicsit mindig arra vágytunk, hogy egy burokban legyünk, kicsit úgy képzelem, hogy amikor az oxitocintól már teljesen betépett, akkor lelassul az idő, megszűnik minden, csak mi ketten leszünk, az Eszter lebeg a fájdalomban, én kapaszkodom belé és suttogom neki a tudnivalókat, itatgatom szőlőcukros vízzel, simogatom, masszírozom a derekát.

(tovább...)

 Nothing else, but fájás does matter - Kispapanapló 21. rész

2011-07-06

Még mindig tele vagyunk hiányosságokkal. Viszont az anyu már befejezte a pulcsit, fázni már nem fog. A kérdés csak, hogy mikortól? Eredetileg július 27-ét tippeltem, de az a nagyapjának nem jó, turnézik, én meg másnap előadok, szóval lehet, hogy mégiscsak ki kellene tartania a deadline-ig.

Most már azért kezd igazán izgalmas lenni.

Néha egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy milyen lesz, néha meg pontosan tudom. Aztán megint nem. Valószínűleg így lesz ez közben is.

(tovább...)

 Linea nigra - Kispapanapló 20. rész

2011-06-29

Az utóbbi napokban rákattantam az Arcade Fire Wake up! című számára, szépen beleképzeltem, hogy arról szól, hogy gyerekek, ébresztő, nehogy felnőjetek, ilyenek. Ma megnéztem a szövegét és rájöttem, hogy sajnos pont nem.

Anyway.

Markánsodik a linea nigra, vagy negra, de azért a feketétől elég messze, halványbarna, halk csík az csupán.

(tovább...)

 Blogevolúció és öleléstan - Kispapanapló 19. rész

2011-06-22

Ma lett volna az officially sajtótájékoztató, de ezt elrontottam. Cserébe sűrű volt a vasárnap-hétfő-kedd, íme.

Egy.

Prezentáltuk a nevet a rokonságnak és a baráti körnek. Általában örültek/tudták/azt hiszi, hogy tudta/na, annál még a Balázs is jobb lett volna. Kinek, mi inge.
Mi mindenesetre nagyon örülünk. És az is van, hogy eleinte a Samura voltam rákattanva, aztán rájöttünk, hogy mindenki Samu, ezért lett Sámuel.

(tovább...)

 Rob Gordon - Kispapanapló 18. rész

2011-06-15

Aki olvasta/látta a Pop, csajok satöbbit, az tudja, milyen isteni dolog listákat állítani.

Alább álljon tehát az öt legjobb olyan szám, amiről a gyerekünk jut eszembe:

(tovább...)

 Családkompatibilitás - Kispapanapló 17. rész

2011-06-08

Beindult a final countdown, elkezdtük tehát átalakítani a lakást. Ennek megfelelően a hétvégét az IKEÁban töltöttük, és azt hiszem, tökélyre fejlesztettem az ebéd-stratégiámat. Egy gyerekmenü ÉS egy vegakaja. És az ugye magától értetődő, hogy a férj többet eszik a feleségénél, még ha az kettő helyett is eszik (sic!), akkor is. Szóval még másfél svéd húsgolyó. Még mindig jól járok anyagilag, az ingyenvízzel és a daim-szelettel én is tele leszek. Röpke 80.000-rel meg még a lakásunk is. Most ilyen az érzés.

(tovább...)

 Father Figure - Kispapanapló 16. rész

2011-06-03

Ez most csak egy gyors mellékes.

Mert épp a blogcím szól, George Michael Father figure-je, vagy -ja, ami kicsit incesztuózus ugyan, de azért mégis

"put your tiny hands in mine"

meg

"I will be the one who loves you till the end of time."

(Bár azért ezt a funkciót megosztom az Eszterrel)

Szóval ezért lett ez a cím. Apafigura leszek mához két hónapra.

(tovább...)

 Bulvár/para - Kispapanapló 15. rész

2011-05-25

Június elsején rövid sajtótájékoztató keretében ismertetjük születendő gyermekünk nevét!

És minthogy páran már offline megtudták, fokozva az amúgy is izgatott hangulatot, meglebegtetjük az utolsó betűt.

L.

És mivel az anyu minden unokájának benne a nevével köt egy pulcsit, ezért neki azt is tudnia kell, hány betűnek hagyjon helyet. No de azért ez már túl sok infó lenne.

(tovább...)

 Véget érnek az alibi évek - Kispapanapló 14.rész

2011-05-18

Új stratégiánk van a névválasztással kapcsolatban.

Mondom.

Nem Balázs lesz.

Mert eddig azt csináltuk, hogy amint lett egy ötletünk, még ha bizonytalanok is voltunk, azt rögtön meg is osztottuk mindenkivel, ami így utólag hibának bizonyult. Mert mindenkinek vagy volt egy jobb ötlete és/vagy elmondta, hogy a miénk nem tetszik neki. Teljes egyetértés alig-alig volt, jó, szeretni bármilyen névvel fogjuk, max ez.

(tovább...)

 Eldugult piszoárban vitorlázunk - Kispapanapló 13. rész

2011-05-11

A cím csak azért, mert tényleg eldugult, bár WC, illetve meglepően hosszan nem jutott eszembe semmi, nem mellesleg pedig nagyon jó szám a Don Quijote Ébredése.

De ennél fontosabb, hogy megnéztük a google-on, és tényleg. A Jónira az első találat a Jóni masszázs. Szanszkritul tehát bajban vagyunk, de már magyarul is, egy fiút nem fogunk puncinak hívni, az egész fallikus szakaszát Ödipusszal együtt elszúrnánk szegénykének jó(ni) előre.

(tovább...)

 Tapasztalati sík - Kispapanapló 12.rész

2011-05-04

Az a baj

Hogy

Amikor az Eszter mellett ülök, vagy fekszem, akkor nagyon nehéz rátenni a tenyeremet a hasára. Anatómiailag. A kézfejemmel még csakcsak megy, de azzal kevésbé érzek, meg azért az olyan eltolásos. A megoldás, ha kicsit félredőlök a moziban, akkor már majdnem kényelmes. És akkor már csak reménykedni kell, hogy mozogni is fog.

Más baj

Nincs

(tovább...)

 Behind the music - Kispapanapló 11. rész

2011-04-27

Svédország, Dánia, Svédország, Norvégia, Svédország, Lengyelország, Belgium, Lengyelország, Ausztria, egész kevés Ukrajna, ismét Ausztria.

Amikor az anyu velem volt terhes, azt hiszem, csak Bulgáriában volt. Hát a mi gyerekünk már ennyi helyen volt járt. Mióta él, több helyen volt, mint én azóta.

(tovább...)

 Mr. Flanel- Kispapanapló 10. rész

2011-04-20

Ország-világ őt ajánlotta. A Tolsztoj-gurut, aki nem szülést vezet, hanem akinek az anyukák szülnek. Ő az első Mindent vagy semmit győztesének apja, akire büszke másfél órát vártunk. Közben viszont megnézhettük Julio Iglesias egyik fantasztikus koncertjét az elejétől egészen a végéig, sőt, utána még Mike Oldfield harangjaiba is behallgathattunk.

(tovább...)

 Tizennyolc 7 - Kispapanapló 9. rész

2011-04-06

UH again.

Ez volt a nagyon komoly, genetikai vizsgálatos, bordaszámláló, combhosszmérő tizennyolc hetes.

Lett volna. Ha az orvos nem viszi minimálba. Rövidítéseket mondott, majd mellé számokat. Jó-e, baj-e, arra nem pazarolt szavakat. Pedig a magánrendelésén isteneseket beszélt a motorjáról. Némi undorral kérdezte, hogy tudjuk-e már, hogy fiú-e vagy lány, mondtuk, igen, mondta, jó.

(tovább...)

 Apa vs. fia Kispapanapló 8. rész

2011-03-30

De semmi prenatális Ödipális-para, sokkal inkább szent Árpád-háziak harca: István vs. Imre.

De előtte megnéztük a Péterfyt, akiről nem tudjuk ki, viszont az a nőgyógyász kórháza, ott születtem és ott volt AFP. Ez a 16. heti kötelező vérvétel. De tökelavult ám, csakhát a terhesgondozás megköveteli. Down-szűrés ez is, meg gondolom, más betegségeket is kiszűr, kétes eredményekkel. A teszt, amiről a múltkor írtam, sokkal megbízhatóbb, de az nem "hivatalos". A Péterfyt pedig igyekszünk elkerülni a jövőben.

(tovább...)

 Parasztvakítás - 2D-4D- full HD LCD Kispapanapló 7. rész

2011-03-23

Zürichben voltam 5D-moziban: 3D-s film, plusz mozogtak a székek, szagokat spricceltek a terembe.

Az ultrahang-szcénában a 4. dimenzió az idő, a 3. a tér.
Node.

Bemész, hova jöttek? 4D ultrahangra? parancsoljanak, foglaljanak helyet. Nem mutatkozik be, én sem, csak az Eszter létezik.

(tovább...)

 PAPP-A szint és egyéb állatfajták - Kispapanapló 6. rész

2011-03-16

Idézem: "Kedves Kismama! Értesítjük, hogy a Sejtbank által ingyenesen biztosított Down-kór szűrés eredményét a www.sejtbank.hu oldalon megtekintheti. Az Ön kódja: xxxx."

(tovább...)

 Zenei nevelés - Kispapanapló 5. rész

2011-03-09

Eleve rengeteg zenét hallgatunk, és tegnap végiggondoltuk, hogy mi mindent hallhatott már feltételezve természetesen, hogy az elejétől hall. Induljunk ki ebből. Íme egy, a teljesség igénye nélküli felsorolás.

(tovább...)

 Leplet le! - Kispapanapló 4. rész

2011-03-02

Eszter

Dávid

Ezek vagyunk mi, letelt 12 hét, már nem kell titkolózni, az ultrahangon, azt hisszük, integetett a fiunk. És csak előbbi része nem biztos. Utóbbi meglepően egyértelmű volt, pedig nagyon mocorgott, no meg mi is nagyon nevettünk, bár az én röhögésem ebben nem számít annyira.

(tovább...)

 Várakozás - parázás - Kispapanapló 3. rész

2011-02-23

Legutóbb kicsit több, mint két hete voltunk ultrahangon, legközelebb kicsit kevesebb, mint három hét múlva leszünk. Továbbra sincs semmilyen tünet, minden pont ugyanolyan, mint eddig volt, tényleg mintha mi sem történt volna. És ez persze további parákra ad okot. Mi van, ha már nincs ott, vagy nincs jól, vagy nem nő rendesen, vagy bármi. És a folyamatos dilemma: kinek mondjuk el, mennyire babona a babona, no meg mennyire vagyunk babonásak. Hamár.

(tovább...)

 Nem mondjuk el senkinek! - Kispapanapló 2. rész

2011-02-16

Kispapanapló 2. rész

De azért a szülőket hamar felhívtuk. 2mm! Ez volt a kulcsszó. Furcsa dolog elmondani. Nagyon örültek. Természetesen. Meg kicsit elszaladtak a kérdésekkel. És jól van? És még mindig? És most? És mikor? És hogyan? És akkor gyorsan leállítottuk őket. Hiszen 5 hétig semmit sem vettünk észre, egy ideig úgysem fog semmi sem változni. No meg az is van, hogy, 2 mm-nyi valami simán elvan az emberben anélkül, hogy bármit is éreznél, mégis elég komoly jelentősége van, azért ezt elég nehéz beépíteni.

(tovább...)

 Indulás - 2mm! - Kispapanapló 1. rész

2011-02-09

Megvan felhívásunk első nyertese! Ezt a kispapanaplót magának, a feleségének, a gyerekének, no meg az asztal fiókjának néhány hónappal ezelőtt kezdte írni egy édesapa. Babájuk hamarosan megszületik, mi most mégis elölről, a két sejt egyesülésétől indulunk, hogy az első hetektől olvashassátok az igen egyedi blogot apává válásról, örömökről és bizonytalanságokról, hullámzó hasakról és ultrahangvizsgálatokról. Azaz terhesség hétről-hétre, egy kicsit másképp.

(tovább...)
easyweb