Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Fiú vagy lány babát vársz? Ismerd meg a legnépszerűbb hiedelmeket!

A legtöbb kismamát foglalkoztatja a születendő babája neme, viszont ahhoz, hogy ez kiderüljön, legalább a 12. heti ultrahangig kénytelen leszel várni. Sőt, vannak olyan csemeték is, akik ilyenkor még nem fedik fel titkukat és egészen a 18-20. heti vizsgálatig (vagy még annál is tovább!) tartják izgalomban édesanyjukat. Ha vannak idősebb nőrokonok a családodban, lehet, hogy néhány rád vetett pillantás után, a saját tapasztalataikra hivatkozva már elmondták neked a jóslatukat. Akik nem ilyen ‘szerencsések’, azoknak marad az internet, ahol rövid böngészés után rá fogsz döbbenni, hogy számtalan hasznos és kevésbé hasznos tipp, hiedelem áll rendelkezésedre hogy megtippeld: fiút vagy lányt hordasz a szíved alatt? 


 

A kínai fogantatási naptár


Biztosan sokan hallottatok már róla, napjainkban is nagy népszerűségnek örvend a kínai fogantatási naptár. Ez a közel 700 éves módszer az édesanya életkora és a fogantatás hónapja alapján (állítólag) kb. 70% biztonsággal megjósolja a születendő gyermek nemét. A felső sávon keresd meg az életkorodat, a bal oldali hasábban pedig azt a hónapot, amikor teherbe estél. A kettő metszeténél talált F betű fiú, a L betű lány babát jelent.


Népi hiedelmek, babonák


Előrebocsátjuk, hogy némelyik hiedelem inkább a sületlenség kategóriájába sorolandó: kezeljétek ezeket fenntartással és ahol kell, nevessetek velünk!

Az egyik legelterjedtebb elmélet szerint, az anyuka hasa árulkodó jel: a csúcsos ill. alacsonyan hordott has fiút, míg a széles, kerek / magasan hordott pocak kislánynak ad otthont.  (Az igazság ettől távol áll: minden pocak más, sőt egy azon embernek is eltér terhességenként, így a fentiekből tudományosan megalapozott következtetést nem lehet levonni.) Úgy tartják, a szép bőrű kismamának fia lesz, a pattanásos vagy pigmentfoltos bőrrel “megáldott” várandós viszont lány gyermeket hord a szíve alatt, a lányok ugyanis elrabolják az anyukájuk szépségét.  Akkor is lányod ha lesz (ugyanezen oknál fogva) ha a terhesség alatt szélesebb lesz az orrod, az erősen szőrösödő láb viszont egyértelműen fiú babát jelez! (Ez a hiedelem az egyik személyes kedvencünk! Persze azt nem árt tudni, hogy mind a bőr, mint a szőr változása leginkább a terhesség alatti hormonális állapotoknak köszönhető és nem a baba nemének.)


Mondd, mit kívánsz!


Nem minden kismama kívánós, ami jelen esetben hátrányt is jelenthet: azt mondják ugyanis, hogy amire sóvárogsz, árulkodik a magzatodról.  Az édeset kívánó nők lány, míg a sós vagy savanyú ízeket preferálók fiú gyermek szülei lesznek.Ezt a hullámot lovagolja meg az az elmélet is, ami állítja: ha gyümölcsöt, gyümölcslevet (például narancsot) ennél éjjel-nappal, jó eséllyel lányod lesz, míg a sajtot és húst majszolgató anyukák fiúkat etetnek a pocakjukban.


Nem hétköznapi módszerek

A tréfa kedvéért mutatunk nektek két olyan módszert is, ami nem a hétköznapi kategóriába sorolható és mi jót derültünk rajta.  Az egyik a jegygyűrűs módszer: vedd le a jegygyűrűd és kösd egy zsinórra. Lógasd a pocakod fölé! Ha körben mozog a hasad felett: fiad lesz, ha előre-hátra, akkor lányod. A lefolyótisztítószeres-módszer: ezt a metódust még senki nem tesztelte sem közülünk, sem az ismeretségi körünkben. Nem máshol, mint világháló közepesen sötét bugyrában találtunk rá -kíváncsiak lennék rá, hogy valakinek bejött-e, így ha kedvet kaptatok hozzá, írjátok meg nekünk, hogy milyen eredményre jutottatok! Egy pohárban összegyűjtött vizeletbe szórj egy evőkanálnyi lefolyótisztító port. Ha zöldre lesz a színe, kislányod lesz, ha inkább kékesnek mondanád, fiút vársz.

BÍZZ MAGADBAN!

Nem is egy kutatás jutott arra az eredményre, hogy az anyai megérzés bejön: az édesanyák több, mint 70 százaléka helyesen tippelte meg a születendő gyermeke nemét. Persze, mint minden másban, itt is előfordulhatnak tévedések és hajlamosak vagyunk a vágyainkat kivetíteni, megérzésként kezelni. Azt azonban kár lenne vitatni, hogy a nők olyan ősi ösztönnel rendelkeznek ha a gyermekükről van szó, amit nem lehet elvenni tőlük.

 

Ha tetszett a cikkünk, kövess bennünket Instagram oldalunkon is, ahol folyamatosan frissülő tartalommal várunk benneteket:
https://www.instagram.com/b.boom_kismama_divat/

 

 

 

 

 

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online