Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Kismamaként csinosan és fenntarthatóan

"A fenntarthatóság szerintem a szükségszerű és elégséges fogyasztásról szól, amely tudatos és ésszerű. Vagyis a pazarló és kizsákmányoló életmódot kell letekerni egy alacsonyabb fokozatra. Valahogy úgy, hogy az egyén szintjén a fogyasztást olyan mértéken tartani, amely az igényeket szükségszerűen kielégíti, de nem jelent túlfogyasztást, hiszen a túlfogyasztásból ered a túltermelés, amely a túlzott környezeti terhelést okozza. Leegyszerűsítve: annyit vegyél meg, amennyit el is tudsz fogyasztani." - Földes Barbara a tiny ecoambassador bloggere által készített interjú a b.boom kismamadivat tulajdonosával.

Kérlek mesélj magadról, mutasd be röviden a vállalkozásod!

A b.boom kismama divat üzletek megálmodója és alapítója vagyok. Mindez 13 éve kezdődött. Akkor fogalmazódott meg bennem az igény a minőségi, divatos és nem utolsó sorban tudatos gyártásban készült kismamaruhákra. Jelenleg két budapesti üzletünk van és egy webáruházunk, amely természetesen az egész országba szállít, így minden kismama számára elérhetőek vagyunk.

Mióta foglalkozol a vállalkozásoddal, miért kezdted el?

2008 óta foglalkozom kismamaruhákkal. Több oka volt a váltásnak, de a legmarkánsabb tényező az a kötetlenség és rugalmasság lehetősége volt. Habár sosem jelentett problémát megfelelni a főnöki elvárásoknak és mindig is jól be tudtam illeszkedni a szervezeti struktúrába, mégis vonzó volt az a lehetőség, hogy magam osszam be az időmet és feladataimat. A b.boom előtt a diplomáciában dolgoztam egy izgalmas és sokszínű pozícióban. Mégis úgy éreztem, hogy anyaként túl sok kötöttséggel jár ez az állás. Reméltem, hogy egy vállalkozás, egy saját cég, jobban illik majd a családos énemhez. Nagyon merész döntést hoztam, hiszen feladtam a jól fizető, biztos állásomat és elindultam egy teljesen ismeretlen úton a bizonytalanba. Most már több mint 13 év távlatából tudom, hogy jó döntést hoztam akkor és érdemes volt bátornak lenni. Ma is úgy gondolom, hogy az anyai feladataim mellé sokkal jobban passzol ez a működési forma. Az a fajta térbeli és időbeli rugalmasság, amit egy vállalkozói közeg megenged, nekem nagyon testhezálló. Két fiam van, akik a b.boom-al együtt nőttek fel. Mi ebben a felállásban tudunk jól családként működni. 

Milyen kismamákkal napi szinten találkozni / foglalkozni? Hogyan, mennyit változott a kismamák igénye az öltözködéssel kapcsolatban?

Én szeretem a kismamákat és azt hiszem jól is ismerem őket. Nálunk nem a hagyományos értelemben vett értékesítés folyik. Hozzánk nagyon sokan úgy jönnek be, hogy hosszú időt töltenek az üzletben, sokat próbálnak, közben beszélgetünk, aztán hamar visszatérnek, mert az elején óvatosan válogató kismama is rájön, hogy jó dolog kényelmes és csinos ruhában tölteni a napokat.

 

Hogyan valósítod meg a mindennapjaidban a fenntarthatóságot?

Vannak sikeresebb és kevésbé sikeres periódusaim. Azt tapasztalom, hogy nagyon sok odafigyelést és energiát igényel mindennemű kontroll és a nagyon sűrű időszakokban nem tudok eleget erre figyelni. Persze próbálunk kevés hulladékot termelni, ehhez mérten vásárolni, próbálunk takarékosan vizet fogyasztani és értelmetlenül nem pazaroljuk az energiát sem. De nehéz kitörni a családi örökségekből. Az idei tervem az, hogy csak annyi élelmiszert tárolunk otthon, ami tényleg szükséges. Amikor gyerek voltam, otthon mindig tömve volt a spejz, egyrészt mert messze laktunk és nem lehetett csak leugrani a boltba, másrészt mert sokan voltunk a családban és mindig kellett a tartalék, harmadrészt mert a szüleim is ezt hozták magukkal, hogy felhalmozzák az élelmiszert. Most ebből szeretnék kitörni, mert azt gondolom a fenntarthatósághoz az is hozzátartozik, hogy nem raktározok be sok élelmiszert, amit aztán egy idő után ki kell dobni vagy kényszerből megenni, mert lejár. Szeretnék még a ruha fogyasztási szokásaimon is változtatni, mert az nagyon nem fenntartható sajnos. Túl sok ruhát veszek és túl sokat mosom őket.

A Dórával készült egész riportot itt tudod elolvasni.

 

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online