Ingyenes kisz谩ll铆t谩s聽40.000 Ft-t贸l 鈾 ak谩r m谩snapra

Minden ugyanaz, m茅gis minden m谩s - kismamanapl贸 S03E03

鈥淢inden gondolat rezg茅seket bocs谩t ki 茅s a hasonl贸 a hasonl贸t vonzza.鈥

Ezoterikus be谩ll铆totts谩g煤 kismam谩k biztosan r谩j枚ttek, hogy az id茅zett mondat a vonz谩s t枚rv茅ny茅t takarja.聽Egyszer疟en megfogalmazva:聽minden gondolat val贸s谩gg谩 v谩lik. Azt a dolgot, amire sokat gondolsz 鈥 legyen az ak谩r j贸, vagy ak谩r rossz 鈥 vonzod magadhoz. 脡s el kell ismernem: ebben biztosan van valami. Hogy mi茅rt jutott eszembe, azt elmes茅lem a mostani bejegyz茅sben. 聽

Az ut贸bbi id艖ben csak olyan megjegyz茅seket kaptam a k眉ls艖mmel kapcsolatban, amik kifejezetten 茅rz茅kenyen 茅rintettek.

Anno, az els艖 v谩rand贸ss谩gom megviselt lelkileg - abszol煤t nem voltam felk茅sz眉lve a terhess茅ggel j谩r贸 testi v谩ltoz谩sokra.聽Persze, 茅lt egy k茅p a fejemben (nagyj谩b贸l annyiban kimer眉lt, hogy csinos, kerek pocakom lesz, de ett艖l eltekintve ugyanolyan leszek mint azel艖tt, hisz 茅n egy hi煤 ember vagyok 茅s figyelni fogok magamra鈥 hahaha) de az fel sem mer眉lt bennem, hogy a val贸s谩g el茅g messze lesz att贸l.

Kiskamasz korom 贸ta k眉zd枚ttem k眉l枚nf茅le t谩pl谩lkoz谩si zavarokkal 茅s nagyon hossz煤 煤t vezetett addig, amit feln艖ttkoromra siker眉lt el茅rnem a gy贸gyul谩s ter茅n.

B谩r az eszemmel tudtam, hogy a gyermekv谩llal谩s fel fogja bor铆tani a t枚r茅keny egyens煤lyt 茅s rendszert, amit kialak铆tottam, az 茅rzelmeimet m茅gsem voltam k茅pes kontroll谩lni.聽Ebb艖l ad贸d贸an, el茅g rosszul 茅ltem meg, ahogy elkezdett n艖ni mindenem. (Els艖sorban nem a pocakom, sokkal ink谩bb a fenekem, a combom, a karom... tal谩n tudj谩tok, mire gondolok.) Folyamatosan feszengtem a k眉ls艖m miatt: 煤gy 茅reztem, nem vagyok 枚nmagam.

Nagyon 茅rdekes volt megtapasztalni a kett艖ss茅get, hogy a bennem n枚vekv艖 kis 茅letet mennyire v谩rtam 茅s szerettem, azokat a v谩ltoz谩sokat viszont, amik az 艖 n枚veked茅s茅vel j谩rtak, ki nem 谩llhattam. 艕szinte leszek: kifejezetten megk枚nnyebb眉ltem, amikor v茅get 茅rt a 9 h贸nap 茅s 茅letet adtam a fiamnak.

Ehhez k茅pest, 枚sszehasonl铆thatatlanul m谩s volt H茅dit a sz铆vem alatt hordani.

M谩s volt az 茅lethelyzet is - m谩r egy 茅ve otthon voltam a fiammal, nem kellett napi sok-sok 贸r谩ban az irodai stresszel megk眉zdenem, nem voltak hat谩rid艖k 茅s tenderek, amiket meg kellett nyerni.聽Helyette viszont voltak hatalmas s茅t谩k a friss leveg艖n, minden nap f茅l 贸ra torna am铆g Dede elj谩tszott mellettem鈥 hossz煤 茅vek ut谩n el艖sz枚r, volt id艖m magammal foglalkozni.聽Biztosan ennek is k枚sz枚nhet艖, hogy az a terhess茅g maga volt az 谩lom: j贸 volt a saj谩t b艖r枚mben lenni.

Nem tudom mi茅rt, de azt hittem, hogy ezt a csat谩t v茅gleg megnyertem, mostant贸l minden babav谩r谩s ilyen idilli lesz.

Gondolom nem nagy meglepet茅s, ha azzal folytatom, hogy t茅vedtem.

Ez az egyik nagy tanuls谩g sz谩momra az elm煤lt h贸napokb贸l: a terhess茅ggel j谩r贸lelki谩llapot olyasmi, amibe tudatosan meg kell 茅rkezni - nem evidens, hogy a fogantat谩s pillanat谩ban az ember l谩ny谩nak 谩tkapcsol az agya 茅s att贸l a pillanatt贸l fogva k茅pes elfogadni 茅s meg茅lni a k枚vetkez艖 39-40 h茅t t枚rt茅n茅seit.

J贸 ideje k茅sz眉lt眉nk erre a kisbab谩ra, sok volt a k茅rd艖jel, ez茅rt szinte kiz谩r贸lag a fogantat谩sra koncentr谩ltam 茅s k枚zben teljesen elfelejtettem r谩hangol贸dni az el艖ttem 谩ll贸 h贸napokra, nem figyeltem magamra. Azt谩n olyan hirtelen t枚rt茅nt minden, pand茅mia - karant茅n - terhess茅gi teszt, 茅n pedig sodr贸dtam az esem茅nyekkel mik枚zben pr贸b谩ltam ugyan煤gy 茅lni az 茅letem, mint addig. Hirtelen lett bennem sok a fesz眉lts茅g.

Zavart, hogy m谩r akkor k眉ls艖 szemmel l谩that贸 volt a v谩ltoz谩s, amikor 茅n m茅g nem akartam besz茅lni r贸la, 茅s nem a sokak 谩ltal emlegetett 鈥減regnancy glow鈥-r贸l besz茅lek.

A negat铆v gondolkod谩som be is vonzotta azokat a megjegyz茅seket, amiket nem akartam hallani.

鈥淛贸l kikerekedt茅l.鈥 鈥淰astag lett a l谩bad!鈥 鈥淣agy a fejed!鈥

(T枚k m谩s k茅rd茅s, hogy az贸ta sem 茅rtem, mi茅rt kell ilyeneket mondani b谩rkinek, m茅g ha 铆gy is gondolom... m茅gis ki az, akinek ezt j贸 hallani?).聽Id艖be telt, am铆g meg tudtam magamban fogalmazni, hogy a zavart javar茅szt az okozta bennem, hogy nehezen engedtem el a N艖t 茅s fogadtam el a kismam谩t.

Az elm煤lt egy 茅vben igaz谩n magamra tal谩ltam: tudatosan ir谩ny铆tottam az 茅letem minden ter眉let茅t, h谩l谩s voltam a testemnek, hogy a sok neh茅zs茅g ellen茅re k眉zd枚tt, teljes铆tett, azt hozta, amit elv谩rtam t艖le.聽A terhess茅g egy pillanat alatt kivette a kezemb艖l az ir谩ny铆t谩st: f谩radt lettem, a teherb铆r谩som a t枚red茅k茅re cs枚kkent, a forma, ami a biztons谩got jelenti var谩zs眉t茅sre elm煤lt (annak ellen茅re, hogy nem engedtem el magam).聽P谩r h茅t alatt olyan szorong谩st alak铆tottam ki magamban, hogy r枚videsen azt vettem 茅szre, hogy nem tudok aludni, 谩lland贸an s铆rok.

Tiszt谩ban voltam vele, hogy kezdenem kell magammal valamit, mert nem tehetem meg a sz眉letend艖 l谩nyunkkal, hogy ilyen lelki谩llapotban v谩rom az 茅rkez茅s茅t, s艖t azt sem engedhetem meg magamnak, hogy 9 h贸napot elvesztegessek az 茅letemb艖l a (tulajdonk茅ppen) semmin val贸 keserg茅sre ahelyett, hogy arra f贸kusz谩ln茅k, ami l茅nyeges: ism茅t megadatott nek眉nk a csoda.

A neten val贸 kutakod谩s k枚zben megvil谩gosodtam: minden az 枚nszeretettel (vagyis annak hi谩ny谩val) kezd艖dik.

Hi谩ba v谩rom m谩sokt贸l, hogy elfogadjanak, ha 茅n k茅ptelen vagyok a plusz kil贸kkal szeretni a testem.聽Hi谩ba szeretn茅m, hogy az ismeretlenek 茅s ismer艖s枚k ne azt vegy茅k 茅szre, hogy mennyit v谩ltoztam, ha 茅n vagyok az, aki az 枚lt枚zk枚d茅s茅vel, a testbesz茅d茅vel, minden porcik谩j谩val azt kommunik谩lja, hogy minden m谩s, de semmi sem j贸.

脷gyhogy 鈥渆gy sz茅p napon鈥 (azaz hajnalban, am铆g a gyerekeim aludtak) k茅pzeletbeli t眉kr枚t tartottam magam el茅.聽Val贸ban, most nem vagyok kicsi - de ez teljesen rendben van.聽A s煤lyom v谩ltozik 茅s a m茅rleg egyre t枚bbet mutat, de nincs ezzel semmi gond: eg茅szs茅gesen t谩pl谩lkozom 茅s akt铆v 茅letet 茅lek.

Lehet, hogy most nem 煤gy l谩tom magam, ahogy szeretn茅m - de ez legfeljebb nekem probl茅ma. A f茅rjem pocakkal l谩t a legszebbnek 茅s a gyerekek minden nap elmondj谩k, hogy 茅n vagyok a leggy枚ny枚r疟bb anyuka.聽Ami igaz谩n sz谩m铆t, az ez: eg茅szs茅ges vagyok 茅s eg茅szs茅ges kisl谩nyt hordok a sz铆vem alatt. V茅gtelen眉l h谩l谩s vagyok ez茅rt.

Nem hiszem, hogy 茅n tal谩ltam fel a spanyolviaszt de az 茅n 茅letemben ez a felismer茅s egy nagy el艖rel茅p茅s, aminek 茅rzem is a hat谩s谩t a mindennapjaimban.

Lassan v茅get 茅r a m谩sodik trimeszter 茅s egyre felszabadultabb vagyok. A terhess茅g rengeteg lelki dolgot hoz a felsz铆nre amivel 茅rdemes, s艖t kell is foglalkozni. 脡n harmadszor tapasztalom meg ennek a neh茅zs茅geit 茅s sz茅ps茅g茅t is.

Minden ugyanaz, m茅gis minden m谩s鈥

K枚vessetek聽Instagramon聽is

M谩rk谩ink

漏 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online
body>