Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Kapszula kollekció kismamáknak – 2022-ben divat a fenntartható divat

Mindjárt itt a tavasz és ezzel az örömteli pillanat is megérkezik, amikor téli ruháinkat nyáriasabbra cserélhetjük. Bátran állítjuk, hogy a kismamáknak várandósságuk idejére ideális megoldás egy jól összeválogatott kapszula kollekció, amiben az a csodálatos, hogy elegendő és változatos ruhadarabból áll, megfizethető és a környezetünkre is jó hatással van. Egy kis darabszámú ruhatárból is lehet jól és változatosan öltözködni, így várandóságod a reggeli ruhásszekrény előtt álló aggasztó dilemmák nélkül fog eltelni. Következő írásunkban segítünk megérteni a kapszula gardrób értelmét és hasznát, valamint irányt mutatunk, hogy milyen alapokkal tudod jól összeállítani saját kapszula ruhatáradat, ha kismama vagy.

Kezdjük azzal, hogy határozzuk meg, hogy mit nevezünk kapszula kollekciónak (angolul capsule wardrobe): képzelj el egy kevés darabszámból álló ruhatárat, ahol a tételek egymással jól kombinálhatóak és így kevés ruhadarabból sok és sokféle szettet tudsz összeállítani anélkül, hogy unalmas és egysíkú lenne. A kapszula gardrób lényege, hogy nem a mennyiségén, hanem a minőségen és a ruhadarabok sokszínűségén van a hangsúly. Egy időtálló ruhákból álló mini kollekcióra kell gondolnod, ahol szinte minden tétel mindennel párosítható, tehát minden felsőrész minden alsóval passzol. Érdemes a cipőket és kiegészítőket is felvonultatni, ezek további segítőid lehetnek és szuper jól meg tudják bolondítani az egyébként egyszerű, letisztult összeállításokat.

Az a nagyon jó még a kapszula kollekcióban, hogy rendkívül költséghatékony és egyben fenntartható módja az öltözködésnek, amelyet egyre többen ismernek fel. Mi másra lehetne szükséged kismamaként? Hiszen úgy érzed, „arra a pár hónapra” nem szeretnél komplett ruhatárat cserélni. Bár a jól megválasztott kismama ruhák nem csak szigorúan a terhességre szólnak, de mégis érezheted úgy, hogy nem indokolt a túl sok ruhadarab (egyébként sem). Ezzel teljesen egyet is értünk és mi is abba hiszünk, hogy egyszer kell megvenni a jót, ami aztán tökéletesen ellátja a funkcióját és megtalálj a helyét a gardróbban.

Vagyis a kapszula gardróbód sikere azon múlik, hogy mennyire tudod gondolataidba lepucolni a „teli” ruhásszekrény igényedet és a megválasztott darabok mennyire tudnak majd egymással jól működni. Ebben szeretnénk ezzel a poszttal segíteni. Összegyűjtöttük, hogy milyen szempontok szerint érdemes válogatni.


RUHA: FRANCISKA KISMAMA ÉS SZOPTATÓS RUHA

Tippek, amik segítenek a tökéletes darabok megtalálásában:

Azt tanácsoljuk, hogy kismamaként ne apránként hanem lehetőleg egyszerre szerezd be a kapszula kollekciódat. Idő gazdálkodás szempontjából is jobb, ha nem hétről hétre bővíted a kínálatot, de ennél talán még fontosabb, hogy ha egyszerre tudsz mindent kiválasztani, akkor helyben össze is tudod próbálni a szetteket, így garantált a siker. Illetve ez azért is jobb megoldás, mert így kisebb eséllyel vásárolod túl magadat, ráadásul már az első pillanattól kezdve teljesértékű lesz a ruhatárad. Ha utólag mégis azt érzed, hogy valami hiányzik, könnyen pótolhatod vagy kiegészítheted a már meglévő kínálatot.

Az alsók és felsők aránya ne haladja meg a 1:2 arányt, vagyis 4 nadrághoz/szoknyához nagyjából 8 felsőd legyen, ezek lehetőleg többfélék: póló, top, blúz, blézer, pulcsi, mellény.

A fehérnemű és harisnya nem képezi a kapszulagardrób darabjait. Azok olyan alap dolgok, amikre bármilyen ruhatár mellett szükséged van, azokat ne akard bepasszírozni a mini kollekciód darabszámaiba. Szintén külön tételként kezeld a cipőiket és kiegészítőket (táskák, sálak, stb).

Tervezz alapszínekkel de ügyelj arra, hogy szeresd őket és hozzád illő színvilág legyen. Leggyakoribb a fekete, fehér, bézs, natúr, barna valamint a föld színek, amik alkothatják az alapokat és a meghatározó darabokat. Sokak kedvence még a navy kék és a púder árnyalatok, ezek is szuper jól működnek. Fontos: rikító, extravagáns színeket vagy karakteres mintákat bízd a kiegészítőkre.

Jó ha van 1-2 mintás vagy csíkos tétel, tehát nem csak egyszínű darabokból áll a kapszulád, de úgy válassz, hogy színeiben passzoljon a többihez.

Duplázz! Ha valamelyik ruhadarab nagyon tetszik és jól működik, bátran válassz belőle egy másik színt is. Ez segít abban, hogy jól variáld szettjeidet. A dupla csomagolású ruhadarabok sokszor kedvezőbb áron kaphatóak.

A színeken túl a fazonokra is figyelj. Ha alulra szűket veszel, felsőnek jól illik a laza, bővebb fazon és fordítva.

Gondold át, hogy milyen élethelyzetekre számíthatsz várandósan és azokkal is tervezz. Ha ünnepi események is várnak rád, akkor legyen elegánsabb kombinációd is. Itt olyan ruhákban gondolkodj, ami nem csak alkalmi kontextusban tud érvényesülni.

Habár sokan félnek a feketétől, nagyon elegáns a csupa fekete összeállítás, amit színes kiegészítőkkel tudsz lágyítani. Ha éppen úgy érzed nincs fantáziád, ez mindig működik.

Hivatali vagy munkahelyi környezetben a fekete-fehér vagy sötétkék-fehér örök klasszikus. Letisztult és elegáns, nem hibázhatsz vele.

Tervezz időtálló és stílusos fazonokkal. Kerüld a szuper trendi ruhákat, azok gyorsan parkolópályára kerülnek. Ha úgy érzed ezzel elkerülöd a divatot, akkor érdemes beletenni 1-2 szuper divatos ruhadarabot, amit nem az időtállósága miatt szeretsz majd.

Vedd figyelembe a szezonalitást – Magyarországon muszáj téli és nyári szettekben gondolkodni. Szerencsére vannak négyévszakos ruhadarabok, amik állandó alapot adnak. Nem csak színekben, de anyag minőségben (vastagságban) is kell differenciálnod a téli és nyári időszakok között.

Otthon is legyél kényelmes és szerethető ruhákban. Hidd el, sokat időt fogsz otthon tölteni és nem mindegy, hogy ezt a sok időt, miben töltöd. Nézz körül kínáltunkban és találd meg a legjobb megoldást.

ismerd meg a trükkös kiegészítőket, amik újra szabnak egy-egy összeállítást. Kedvencünk az állatmintás álgallér, amivel nagyon divatosra és különlegesre lehet hangolni egy szinte bármilyen felsőt.

Ruhadarabok, amik feltétlenül kerüljenek bele a kismama kapszula kollekciójába:

  • fehér és fekete basic top (heal)
  • semleges, klasszikus farmer
  • nadrág, ami nem farmer
  • szoknya vagy rövid sort
  • fekete leggings
  • világos ing / blúz vagy tunika
  • stílusodnak megfelelően válassz kardigánt, blézert, bombert vagy mellényt
  • egybe ruha
  • pulóver
  • póló / top / felső

Összeállítottunk egy nagyobb válogatást >>> ITT <<<, amely segíthet felépíteni saját kapszula gardróbódat. Ha innen válogatsz, könnyen megtalálod az alap darabokat. Üzletünkben természetesen segítünk az összeállításban, kérd segítségünket.

További inspirációkért kövess minket Instagramon is.

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online
< /body>