Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Az elöl gombolós hálóing alternatívái: így pakolj a kórházi csomagodba

Minden szülészetnek meg van a maga által kiadott kórházi kelléklistája, amelyet a kismamák rend szerint lelkiismeretesen be is pakolnak. Mégis, mintha soha nem lenne tökéletes egyik lista sem. Jelen helyzetben például alap felszerelés a maszk, a kesztyű és a kézfertőtlenítő, de a hónapokkal ezelőtti szülőszoba látogatáskor kiosztott papíron még nem szerepelt. Ebben az írásunkban megosztjuk Veletek, hogy mik azok a hasznos és korszerű termékek, amik segíthetnek Titeket a kórházban töltött napok alatt. Kismamáink segítségével összegyűjtöttük Instagramon a leghasznosabb tippeket, amit most közkinccsé teszünk. Fogadjátok szeretettel.

A klasszikus kórházi lista első tétele általában 3 db elöl gombolós hálóing. Mi azt javasoljuk, hogy pakolj inkább több szoptatós felsőt. Stílusos kismamaként nem biztos hogy az egész napodat hálóingben szeretnéd tölteni, ezért sokkal praktikusabb és hasznosabb egy kényelmes nadrág vagy leggings és felülre egy szoptatós felső. Ez egy ésszerű és hosszútávú megoldás arra, hogy ne a hálóinged legyen a nappali öltözeted.

Kedvencünk a köntös (nem). Úgy gondoljuk, hogy nem túl praktikus ruhadarab, vastag is, nehéz is, sok helyet foglal és ritkán szép. Ha már a hálóinget elvetettük, akkor a köntöst se erőltessük. Helyette pakolj inkább egy hosszabb fazonú kardigánt, amihez van megkötő és máris jobban érzed magad, amikor a látogatói folyosón fogadod a rokonságot.

Ha programozott császárra készülsz, akkor mindenképpen ajánljuk a Kaiserschlüpfer márkájú császáros bugyit, ami egy varrásnélküli, hasleszorító bugyi. Különlegessége abban rajlik, hogy el tudsz rejteni egy jégzselé párnácskát. Ez hűti majd a sebedet, miközben kezeid szabadon maradnak és kényelmesen tudsz mozogni, újszülött babádat el tudod látni, miközben a jégzselé hozzájárul a gyors gyógyulásodhoz.

A sikeres szoptatás egyik alapja a kényelmes és biztos testtartás. Ha várandósan volt már kismamapárnád, akkor ne légy rest magaddal vinni a kórházba és szoptatásnál használd. Ne foglalkozz azokkal, akik megjegyzéseket tesznek.

A listán a papucs is szerepel. Mi azt javasoljuk, hogy legyen kettő, amelyből egyet a zuhanyozásnál használsz. Ha irtózol a papucsoktól, akkor a flip-flop mellé tegyél be egy slip-on-t. Fontos hogy könnyű legyen a le és felvétel és legyen kényelmes is.

Szülés utánra eldobható bugyi: sokan ezt a terméket találják a leghasznosabbnak. Legyen nálad is egy csomag.

A nedves törlőkendő vagy nedves wc papir számos helyzetet meg tud menteni. Legyen kéznél.

Amikor még hírét sem hallottuk a járvány helyzetnek, már akkor is aktuális volt, hogy egy sokak által használt kórházi felületet nem árt fertőtleníteni. Dobjál be a kórházi táskádba egy egyszer használatos, kisebb kiszerelésű fertőtlenítő kendő csomagot, hogy meg tudd oldani a felület fertőtlenítést is.

Ha kutyatartók vagytok, akkor itt egy szuper praktika: vigyél magaddal egy plusz babaruhát vagy textil pelust, amely átveszi az újszülött illatát. Ezt még a hazaérkezésetek előtt juttasd el a kutyának, hogy megismerje az új kis jövevény szagát.

Tudtad, hogy a magyar kórházak szülészetein télen-nyáron 40 fok van? És hogy a szoptatás velejárója az izzadás? Erre készülj! Lenge ruhadarabokkal, elegendő váltóruhával és mindenféle, a kényelmedet biztosító kiegészítőkkel. Amit nem kell vigyél: olvasnivalót, munkát és rúzst.

Fontos számunkra a véleményed. Ha van olyan, amit megosztanál velünk, küld el nekünk.

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online